Hírek

Elérhetőségek

Földrajzi fekvés

A falu Vas megye déli felében Körmend és Vasvár között a Vasi Hegyhát déli nyúlványának északi felében fekszik a Rába völgye feletti magaslaton. A közigazgatási terület kiterjedése É-D irányban mintegy 7,5 km, széltében 2-2,3 km. A hosszúkás terület középső felében, Szarvaskendhez közel fekszik a falu.

A gépjárművel északról, keletről érkezőknek a 8-as útról Molnaszecsődnél, a nyugat felől érkezőknek a 76-os főútról Katafánál kell a falu irányába letérnie. A legközelebbi vasútállomás Körmenden 12 km-re van, ahonnan naponta rendszeres busz-járatok is indulnak a Hegyhátra. A falu északi határában folyik a Csörnöc-Herpenyő patak, melynek völgye közös a Rábával.

A tavaszi olvadáskor, a nyári esőzésekkor gyakran árvíz önti el a területet, ez a közlekedést is rövid időre lehetetlenné teszi Molnaszecsőd az irányból. Üzemszerű mezőgazdasági művelés a falu déli és keleti fennsík jellegű területein folyik. Az észak-keleti terület a kisparcellás zártkertek vidéke. Kisebb erdőterületek csak a község keleti felében, valamint északon a Rába völgyre néző domboldalon találhatók.